Kiinalaisen lääketieteen hoidot

Lämpöhoidot

Moxibustio

Moxibustio termii juontaa japanilaisesta "Moe Kusa" sanasta, jolla tarkoitetaan "polttavaa yrttiä". Lempinimenä käytetään kuitenkin yleisesti pelkkää "Moxa" -sanaa tai suomalaisittain puhutaan moksausesta.

Moksauksessa kehon värähtelijöitä (akupunktiopisteitä /energeettisiä keskuksia) tai kehon alueita lämmitetään joko suoraan tai välillisesti moxasikarilla, jonka kautta saadaan johdettua lämpöä syvälle kehoon. Suoraa moxausta ilman moxalaatikkoa emme Elontolassa tee, joten hoidossa ihoa ei polteta, vaan ihon pintaa lämmitetään muutaman sentin päässä moxasikarin avulla, joka on tehty joko perinteisesti kolme vuotta kuivatun pujon kukinnon hahtuvista osista tai muista yrteistä.

Hoito on lempeä ja tehokas ja hoitoon voi tulla esimerkiksi neulahoidon sijasta. Moxaus on erityisen hyvä silloin, kun halutaan lämmittää, vahvistaa aktiivisuutta (yang) ja avata energeettisiä salpaumatiloja, jotka johtuvat kylmästä ja/tai kosteudesta. Moxaus on myös erinomainen hoito esimerkiksi hartioiden, alaselän ja polvien tai nivelten kipuihin ja toimii hyvin ennaltaehkäisevänä hoitomuotona.

Moxasikari on yleensä lähes hajuton, mutta sen polttamisen aikaansaava savunhaju voi olla joillekin ihmisille liian voimakasta, vaikka sitä yleisesti kestetään hyvin ja hoidon aikana on mahdollisuus huoneen tuuletukseen. Hoito on kotoisa perinnehoito myös Suomesta, jossa vastaavasti on hoidettu taulaamalla (Kalevalan taula-Matit), eli polttamalla kääpäjyväsiä hoidettavan värähtelijän päällä.

Kesto 45 - 60 min.

Hinta 45 min/ 45 euroa, 60min / 50euroa.