Avajaishuumaa

31.05.2021

Tästä se alkaa! 

Elontola on vihdoin avannut ovensa Hyvinkäällä ja nyt on mieli kohti kesää ja millä kaikilla tavoilla voisikaan vielä kaikkia ihania asiakkaita lähteä palvelemaan.

Avajaisia vietettiin 29.5.2021 ja avajaisten suunnittelussa meni vähintään tuo takana oleva kuukausi. Olen kiitollinen kaikille paikalle saapuneille! Tarjolla oli monen moista herkkua, joiden joukossa pääsi maistelemaan myös pihan villivihannestarjontaa. 

Kuusenkerkkäkeite osoitti suosiotaan ja pitää kyllä myöntää, sen olevan myös omasta mielestäni herkkua. Resepti oli esillä ja talteenotettavissa paikanpäällä ja haluan jakaa sen kaikessa yksinkertaisuudessa myös tässä:

Kuusenkerkkäkeite:

Kaada kaksi desilitraa kiehuvaa vettä murskattujen kuusenkerkkien (noin yksi ruokalusikallinen) päälle. Anna hautua 5-10 minuuttia. Siivilöi.

Kuusenkerkkäkeite tekee hyvää erityisesti yskälle, mutta se on varsinaista terveysjuomaa ihan sellaisenaan sekä muun muassa piristää ja tukee yleiskuntoa. Tietenkin voit käyttää kerkkiä ihan sellaisenaankin tai sekoittaa ruokiin tai tehdä uutteita, siirappia ja monen moista ihanaa. Muista myös pakastaa kerkkiä talvenvaralle, niin pääset nauttimaan niistä ympärivuoden. Reseptejä löytyy jokalähtöön! Hartsiallergikot saattavat tosin saada kerkästä oireita.

Avajaisissa pääsi tutustumaan myös yleisimpiin yrtteihin ja niiden käyttömahdollisuuksiin.

Menimme päivän aluksi metsään toteuttamaan lempeää luontoyhteysharjoitusta. Jokainen valitsi luonnosta puun tai jonkin muun itseään kutsuneen luontokohteen. Teimme tuon luontokohteen äärellä pienen rentoutusharjoituksen ja jaoimme kokemuksiamme toisillemme. Palaute oli positiivista! Tuntuu hyvältä hetkeksi pysähtyä luonnon äärelle ja se saattaa yllättäen avata sisältämme syviäkin tuntemuksia, kun pysähdymme todella tunnustelemaan mielessämme kokemaamme. Lopuksi teimme vielä harjoitteen Lumolammen herkässä syleilyssä laiturilla istuen ja tunnustellen lammen elämää ja maisemaa. Siihen olisi voinut jäädä pidemmäksin aikaa omiin aatoksiin!

Loppupäivän ohjelmassa jaoin hieman vihtatietoutta. Tottuneillekin vihdan käyttäjille sai tarjottua hieman uutta kuultavaa vihtojen monipuolisuudesta. Esillä oli myös erilaisia vihtoja, joskin ihana lämmin avajaispäivämme ei tehnyt niille hyvää, niiden riippuessa silmänilona pihalla. Tästä huolimatta vihdat saivat saunassa avajaispäivän jälkeen vielä arvoisensa käytön sauna-astiassa ja jalkakylvyssä. Miten huumaava tuoksu siitä tulikaan!

Keskustelimme myös luvatusti siirtymäriiteistä, erityisesti naisten elämässä. Tiivistetysti on kyse isoista siirtymä -ja muutosvaiheista, joita kukin elämässään kokee tavalla tai toisella. Myös miehet. Näitä juhlistamalla annamme arvoa näille elämämme vaiheille ja tarjoamme niiden kautta mahdollisuutta itsellemme pysähtyä asian äärelle ja käsitellä siitä nousevia tunteita ja ajatuksia sekä tarjoamme mahdollisuuden antaa ja vastaanottaa läheisten tukea ja kannustusta sekä jakaa elämän tuomaa viisautta. 

Tämän vuoksi Elontolassakin haluamme tukea ja kunnioittaa näitä vaiheita auttamalla seremonioiden järjestämisessä niistä kiinnostuneille. Naisille näitä muutosvaiheita ovat erityisesti kuukautisten alkaminen, raskaus / synnytys, vaihdevuodet sekä viisaan vanhuuden vaihe. Tulen kertomaan tästä aiheesta taatusti lisää!

Nyt on mukavan päivän jälkeen kuitenkin aika jatkaa kohti suurempia seikkailuja. Pysykää Elontolan matkassa, paljon on vielä luvassa!

Sydämellä

Tapio shamaani vihkimässä hoitotilaa