Rummun henki

13.06.2022

Saimme aloittaa rumpujen vihkimisseremonian kauniilla kesäpäivällä, alppiruusujen ja marjaomenapuiden valloittaessa ympäristöään upealla kukkaisloistollaan. 

Ympäristön yksityiskohtia tutkittiin tarkoin ja tutuksi tulivat muun maussa Toteemituija (Jättituija) Pohjois-Amerikan alkuperäiskansojen tärkeä puulaji. Kuusi, joka ei ole kuusi (Douglaskuusi) sekä ympäristöstä hyödynnettäviä yrttejä. 

Kanahaukkakin kävi ilmoittamassa meille viestinsä. Kenties se kehotti kiinnittämään huomiota intuitioon ja päivän henkiseen sanomaan ja muistuttamaan päivän tarjoamista elämän oivalluksista. 

Rummun vihkimisessä on kysymys ikivanhasta perinteestä, jossa tarkoituksena on hakea omalle rummulleen henki/henkiä. Rumpu saa kyllä energiansa ja "henkensä" jo sen luomisprosessissa ja jokainen niistä kertoo omaa yksilöllistä "tarinaansa" omistajalleen. Rummun vihkimisen tarkoituksena on liittää ja sitouttaa rumpu käyttäjäänsä ja käyttäjä rumpuunsa aivan erityisellä perinteisellä Shamanistisella tavalla. Rummusta tulee henkilökohtainen kumppani ja tällöin voi ikään kuin tulla yhdeksi rumpunsa kanssa. 

Maailmalla vihkimisseremonioita riittää, mutta valitsimme Tapiolle tutun Siperialaisen shamaaniperinteenmukaisen neljän ilmansuunnan mukaisen vihkimisriitin. Alkuperäisessä versiossa tehdään neljä nuotiota jokaiseen ilmansuuntaan, sekä keskelle keskusnuotio ja jokaisella ilmansuuntanuotiolla otetaan vihkimispolun aikana hörppy viinaa. Jätimme tällä kertaa viinanjuonnit maadoittavana pois seremoniasta.  

Ilmansuuntiin ja niiden elementteihin tutustuimme monesta eri katsontakannasta, mutta jokainen niistä kätkee sisälleen valtavat määrät perinteistä viisautta ja elämänkiertoa. Pohjoinen - maa-elementti, Etelä - tuli -elementti,  Itä - ilma- elementti sekä Länsi - vesi - elementti. Vihkimispolku kierretään rumpua rummuttaen pohjoisesta alkaen, kiertäen jokainen nuotio omalla tyylillä ja omaan tahtiin. Vihkisin viimein itsekin jo kauan sitten tekemäni rummun. Rumpuni ei ole vielä paljastanut minulle kaikkia salojaan, eikä tehnyt sitä vieläkään, mutta yllättävän usein sen symboliikka avautuu minulle pienissä erissä vuosien varrella aina uudenlaisessa valossa. Eteläisellä nuotiolla sain myös viestin sammakolta, joka on myös ollut yksi merkittävistä eläimistä viesteineen matkani varrella.

Sammakko kätkee symbolisesta näkökulmasta sisälleen monen moista. Muinaisessa Egyptissä, se oli syntyvän ja jatkuvasti uusiutuvan elämän vertauskuva. Myös syntymän jumalatar Heket, oli hyväntahtoinen ihmisten auttajatar sammakko. Sen voima johdattaa myös rauhaan ja hiljaisuuteen, sekä tunteiden käsittelemiseen. Kiinassa taas se edustaa usein myönteisiä mielikuvia ja vaurautta. Sammakko edustaa myös vettä, jonka voima edustaa puhdistautumista ja uudistumista. Se puhdistaa tarpeettoman energian ympäriltä ja muistuttaa elämän kiertokulusta, jossa luopumalla vanhasta, voimme saada uutta. Menneisyydestä irtautuminen nousi yllättäen itse kullakin varsinaiseksi päivän teemaksi, kun jäimme vielä pohtimaan kokemuksia polun rummuttamisesta ja viesteistä, joita se kenties toi. Kävimme keskustellen samalla jokaisen henkilökohtaista polkua tähän hetkeen elämässään ja kuten kaikilla, universumi saattaa toisinaan hämmästyttää ohjauksellaan ja opetuksillaan. Katse tästä siis kohti tulevaisuutta, menneisyyden eväät tukevasti takataskussa! 

Toivon kovasti, että jokainen sai kotiin viemisenä matkaansa jotakin merkityksellistä sydämessään mukana kannettavaksi! 

Mikäli toivot Elontolassa jotakin tietynlaista tapahtumaa järjestettäväksi, voit rohkeasti tuoda ehdotustasi esiin missä vain Elontolan kanavassa, niin otetaan kyllä ehdottomasti mietintämyssy päähän ja harkintaan. Kesä ja alkusyksy ovat erityisen otollista aikaa tapahtumille näissä puitteissa. 

- Rea 

Pohjoisnuotio
Pohjoisnuotio