Shamaanin tehtävä

16.05.2022

Valveutunut ihminen etsii elämälleen syvempää merkitystä eli elämäntehtävää. Elämäntehtävä on sielun suunnitelma kokea ja kasvaa rakkaudessa. 

Elämäntehtävä on jokaisen sielun yksilöllinen suunnitelma kokea ja antaa yhä korkeampaa rakkautta soveltamalla universaaleja ja henkisiä lainalaisuuksia. 

Sieluille ihmiselämä on mahdollisuus kehittyä. 

Muut eivät voi tietää tapahtumien ja kokemusten todellista syvää sielullista merkitystä. Joskus on niin, että nopein tie rakkauden luokse on kulkea pimeyden kautta. 

Elämä on haasteellista, mutta ei sen tarvitse pelkkää tuskaakaan olla. Vain me itse koemme elämämme. 

"Elämä on rankkaa, kun sen oikein oivaltaa. 

Ja kääntäen verrannollista.

Asenteemme omaan elämiseemme ratkaisee, millaiseksi lähimmäiseksi meidät koetaan. Vastuu itsestämme on ensimmäiseksi ja viimeseksi itsellämme. Kun haluamme olla vaikea lähimmäinen, ei sekään ole väärin: vaikeitakin tarvitaan. 

Ketä nakkaa mitenkin.

Niin kauan, kuin synnymme ihmisiksi, meidän kuuluukin olla vaikeita ja muutenkin haasteellisia - ainakin itsellemme. Kukaan meistä ei ole täydellinen - Jumalan kiitos - ei hyvässä eikä pahassa. On viisasta tiedostaa vajavuutensa - ja olla armollinen itselleen. Kannattaa luottaa siihen, että minulla on mahdollista olla tänään armollisempi, rakastavampi, kuin olin eilen. Kaikesti minulla on mahdollisuus olla nahoissani tänään onnellisempi kuin eilen. Tämä on minun luovuttamaton oikeuteni. 

Miksi olemme?

Synnyimme ihmisiksi oppimaan ja kokemaan. Tehtävämme on kokea - ja vähitellen täyttää sielumme kokemusreppu. Ei ole syntiä, ei oikeaa eikä väärää: on vain kokemuksia, jotka meidän on kerättävä sielumme kokemushistoriaan. Kokemuksia hankkiessamme, hankimme myös karmaa, sekä "hyvää" että "pahaa". Karman sovitus on mainio peruste uusille kokemuksille. 

Mistä tulemme?

Olemme lähtöisin Valosta, Rakkaudesta, Voimasta, Jumalasta, miten kukanenkin haluaa asian ilmaista. Itse käytän Jumalaa. Meissä jokaisessa on Jumaluuden kipinä. Olemme siis kuolemattomia. Luomme ihan itse nyt - hetkemme ja tulevaisuutemme. Ja vain itse olemme itsellemme vastuussa. Muiden syyttäminen on turhaa - vaikka helppoa se onkin. 

Minne menemme?

"Kuoltuamme" käymme läpi mennyttä elämää. Fundeeramme kokemaamme, oppimaamme. Ennen uudelleen syntymäämme laadimme itsellemme kokemussuunnitelma, valitsemme tulevat vanhempamme sekä syntymäaikamme ja syntymäpaikan. 

Vähitellen, elämä elämältä lähestymme lopullista päämääräämme: palaamista täysin Jumaluuteen. 

Shamaanin tehtävä

Alun alkaen ja loppujen lopuksi olemme kaikki siis yhtä. Meissä kaikissa on yhtä voimallinen Shamaani. Kuinka otamme kykymme, voimamme käyttöön, on meistä itsestämme kiinni. Shamaanin tehtävä on tietää. Tietonsa Shamaanin tulee käyttää yhteisönsä hyväksi. 

Tapio