Sulle toivon terveyttä

10.04.2022

Kevään odotusta ja juhlintaa! Uuden alkua ja vanhan taakseen jättämistä. Uudeksi minäksi kuoriutumista talven sisäisen matkan jälkeen. Naistenpiirissäkin käsittelimme perjantaina pääsiäisen ajan teemoja syklisyyden ja jatkuvan muutoksen kautta, joita vuodenkiertomme meille tuo. Uudistumisen ja sisäisen kasvun teemoja tuo meille myös jo mennyt, mutta kevään juhlinnassa vahvasti läsnäoleva Ostara, kevätpäiväntasauksen juhla.  

Vihannat oksat liittävät ihmisen yhteen luonnon vuodenkierron kanssa. Ennen muinoin ollaan ajateltu, että tuore, vihanta oksa on ollut todiste kosmoksen uudelleenluomisesta sekä merkkinä talven voimien voittamisesta ja kevään paluusta.

Maailmalla tunnetaan riittejä, joissa lapsia kulkee näyttämässä kevään ihmettä, eli ensimmäistä vihantaa oksaa. Suomessa taas se, ketä kosketettiin pajunoksilla, sai osansa siitä samasta uudistavasta ja hedelmällisestä elinvoimasta, joka huokui pajunkissoja täynnä olevista oksista.

Monien perinteiden takaa löytyy ikiaikainen yhteytemme luontoon! 

Nyt on hyvä hetki ottaa muutama syvä hengitys keväisen luonnon keskellä, kiittää lisääntyvästä valosta ja sallia sen laskeutua myös mielen tasolle valaisemaan uusia ajatuksia kohti tämänkin vuoden jännittävää elämän matkaa. 

- Rea

Virvon varvon vitsasella, tällä pajun oksasella. 

Sulle toivon terveyttä, oksan myötä virkeyttä.