Elontolan tarina

07.06.2021

Elontola sijaitsee keskustan palveluista sivuissa, avain omassa pikku keitaassaan Tapio Kolmosen luoman arboretumin, puulajipuiston keskellä. 

Hyvinkään Palopurolla sijaitsee aivan erityinen mäki, joka on ollut tunnettu paikka vanhan kansan keskuudessa.
Siellä on aikoinaan marjastettu, opeteltu uimaan ja kalastettu veneellä lammella. Sen vieritse on jopa kauan aikaa sitten kulkenut tie Hämeenlinnaan ja portti kunnan rajojen välillä. Mäellä kulkijat ovat olleet yhtä mieltä siitä, että paikassa sijaitsee aivan erityisiä maagisia energioita.

Tällä lumoavalla paikalla on Elontolan koti. 

Hieman yli 10 vuotta sitten, oli samalle paikalle suunnitelmissa Hyvinkään Hyvinvointikeskus (myöhemmin nimellä Kokemuskeskus). Tämä idea oli pitkällä, upeita toimijoita ja rahoitusta myöten. Idea sai paljon suosiota sekä kannatusta paikallisilta asukkailta. Paikka, jossa olisi ollut huippuosaajia auttamassa ja tukemassa ihmisiä kohti hyvinvointia, sekä mahdollisuuksia suuremoisiin retriitteihin ja elämyksiin.

Moni paikallinen, on saattanut tästä suunnitelmasta jopa kuulla, sen ollessa vireillä. Hanke ei kuitenkaan koskaan saanut Hyvinkäältä rakennuslupaa ja jäi vain täten haaveeksi. Ison mittakaavan keskus jäi toteutumatta, mutta hieman pienemmässä mittakaavassa Elontola on tullut tarjoamaan yhtä lailla hyvinvointia ja elämyksiä, kiitos Tapion, joka rakennutti paikalle hoitotilan, jossa itse kukin voi tulla kokemaan itse sen, mitä kaikkea tätä keidas tarjoaakaan sielulle, mielelle ja keholle. 


Tervetuloa Palopurolle!