Perinnehoidot Elontolan tapaan

Hoidetaan kehoa kuntoon vanhaan suomalaiseen perinnekulttuuriin perustuvin hoitomenetelmin.

Perinnehoito, on hoitoa, jolla on vuosisatoja tai vuosituhansia vanhat perinteet. Se on siis elävää kulttuuriperintöä. Perinnehoitoihin lasketaan kuuluvaksi muun muassa saunominen, manuaalisista hoidoista hieronta sekä jäsenkorjaus, kuppaus, tervehdyttävä ravinto sekä villivihannekset ja villiyrttien käyttötaito.


Elontolan sauna

Elontolassa voit varata rentouttavan saunan joko sellaisenaan tai hyödyntää saunomismahdollisuutta ennen tai jälkeen hoidon. Voit tehostaa esimerkiksi eri hierontojen ja kehon korjauksen vaikutuksia saunomalla ennen hoitoa, jolloin keho ja mieli ovat hoitoa varten valmiiksi rentoutuneet ja lihakset vapauttaneet pahimpia jännitystilojaan. 

Lue lisää Elontolan saunasta ja saunahoidoista. 

Kehon korjaus energiahoidolla

Koko kehoa avataan ja tasapainotetaan mobilisaatiohoitona, jäsenkorjauksen otteita käyttäen. Hoito on ihmisen luontaisia liikeratoja hyödyntävää, pehmeää hoitoa. Hoidossa ei käytetä otteita, jotka olisivat nivelten liikeratoja ylittäviä tai kipua tuottavia. Hoidon tukena ja lisänä käytetään myös energian kanavointia sinun hyväksesi.

Mobilisaatiohoidossa nivelten liikkuvuutta parannetaan käyttämällä niveltä toistoliikkeillä ääriasennossaan ylittämättä kuitenkaan nivelen luontaista liikelaajuutta. Mobilisaatio hoito voi olla passiivista, hoitajan käsillä tekemää tai aktiivista, asiakakkaan itsensä tekemää liikettä, jossa hoitaja voi avustaa käsin lisäämällä tai vastustamalla liikettä. Toisin sanoen, asiakas työskentelee hoidon aikana myös yhdessä hoitajan kanssa liikuttaen kehoaan, jolloin saadaan tehokkaammin nikamat ja syvätkin lihakset liikkuviksi.

 • Huoltaa lihaksistoa
 • Rentouttaa
 • Avaa nikamia ja syviä lihaksia
 • Ennaltaehkäisee

Ennen hoidon aloittamista käymme läpi asiakkaan terveyden tilaa, kuten krooniset sairaudet, mahdolliset loukkaantumiset ja lääkityksen.

Hoidon aluksi käymme myös läpi kehon tasapainotekijöitä sekä epätasapainon synnyttämiä mahdollisia virheasentoja.

Kehomme toimii anatomisena kokonaisuutena, varpaista päähän asti. Tasapaino kohon kehon alueella on tärkeää, sillä virheasennot missä tahansa kehomme alueella, vaikuttavat koko kehomme kineettiseen ketjuun. Elämän aikana sattuu ja tapahtuu. Kaatumiset, onnettomuudet, muut tapaturmat ja sairaudet voivat jättää kehomme lihastoimintaketjuun moninaisia ongelmia. Epätasapainoitiloissa väärät lihakset joutuvat ylläpitämään tasapainoa, jotka johtavat lihaskireyksiin ja virheasentoihin.

Virheasentojen korjaaminen ja lihaskireyksien vapauttaminen vaikuttavat merkittävästi kehosi kokonaisvaltaiseen toimintaan tuoden lisää liikkuvuutta ja kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Hoito toimii parhaiten ennaltaehkäisevänä hoitoa, jolloin kireydet ja virheasennot eivät ehdi aiheuttaa kehossa yhtä suuria ongelmia, kuin mitä esimerkiksi jo kroonisiksi muuttuneet ongelmat voivat aiheuttaa.

Kaikki tuki- ja liikuntaelimistön alueella olevat kipeytyneet nivelet ja lihakset voivat pitkällä tähtäimellä aiheuttaa esimerkiksi kulumamuutoksia, jolloin edessä saattaa olla tekonivelen vaihto.

 • Kesto 90 - 120 min.
 • Hinta 80 euroa.

Palvelun tarjoaa Tapio. 

Rummutushoito

Rummutushoidossa pääset rummun tasaisen rytmin ja solutasolla saakka vaikuttavien värähtelyiden siivittämänä syvään rentoutumisen tilaan. Rummun ääni toimii tasapainoittavana, vahvistavana ja puhdistavana tekijänä, joka edistää energioiden liikettä kehossa. Rummutushoito tuo hyvinvointia niin keholle, kuin mielelle. Rummutus hoito kuuluu perinnehoitoihin niin Suomessa, kuin maailmalla. Rummutushoidon yhteydessä voimme käydä myös keskustelua ennen ja jälkeen hoidon, jotta sinulla on mahdollisuus käsitellä ja peilata mieleen nousseita ajatuksia ja tuntemuksiasi. Voit tilata rummutushoidon myös perinnehoitojen lisänä (15min) tai erikseen ryhmätilaisuuteen, jossa koko ryhmä osallistuu yhteiselle rummutusmatkalle (30min + keskustelua 30 min.)

 • Kesto 15-60 min.
 • Hinta 15 min/ 10 euroa, 30 min/30 euroa, 60 min/60 euroa.

Palvelun tarjoaa Rea ja Tapio. 

Perinteistä kasvilääkintää

Yrtit ja kasvilääkintä ovat osana Elontolan palveluita ja niitä voidaan tarjota useasti muiden palveluiden ohessa, mikäli asiakas näin haluaa. Joihinkin palveluihin, kuten saunahoitoihin, ne kuuluvat monesti oleellisena osana. Ruokavalioneuvonta on myös osa kokonaisvaltaista palveluamme, kun on tarkoitus ylläpitää tasapainoista terveyttä ja ennaltaehkäistä elimistön epätasapainotiloja. Kasvilääkintä käsittää ruokavalioneuvonnan yhden osa-alueen.

Kasveilla voidaan esimerkiksi

 • kohottaa elimistön hyvinvointia
 • vahvistaa vastustuskykyä
 • tasapainottaa mieltä
 • elvyttävät
 • lievittää kipuja
 • tukea elimistön kuona-aineiden poistumista
 • toimivat fysikaalisten hoitojen tukena
 • elävöittää luontoyhteyttä

Yleisesti perinteisestä kasvilääkinnästä

Kansa on löytänyt parannuskeinonsa aikanaan luonnosta ja niin tapahtuu tänä päivänäkin. Nykyisin meillä vain on monella tapaa aarreaittana koko maapallon kasvillisuus. Kasvilääkintä on monelle arkipäivää jopa huomaamattaan. Ainoastaan ne paikalliset, luomulaatuiset ja ilmaiset luonnonantimet vain jäävät usein arjessa unholaan. Onneksi ne ovat löytämässä jälleen tietään ihmisten tietoisuuteen.

Kasvilääkintää kutsutaan fytoterapiaksi, ja sillä tarkoitetaan terveyden ylläpitämistä ja kohottamista, sekä sairauksien ennaltaehkäisyä ja hoitoa kasveilla, sekä niistä saatavilla aineilla. Kasvilääkinnällä voidaan tarkoittaa yhtä lailla terveellistä kasvisravintoa ja ruoan maustamista niillä, kuin myös rohtokasveilla lääkintääkin.

Yleisesti kasvihoitojen tavoitteena on kohottaa ja ylläpitää terveyttä sekä ennaltaehkäistä erilaisia sairauksia ja vaivoja. Ne voivat myös tuoda helpotusta erilaisiin sairaustiloihin ja kipuihin. Kasvisten ja rohtokasvien ravintoaineiden, vahvistavien tehoaineiden ja "bioenergian" kautta kehon elinvoima lisääntyy. Parhaimmillaan kasvilääkintä on tukemassa muita hoitoja, kuten esimerkiksi lääkehoitoa, hierontoja tai psyyken hoitoja. Kasvit vahvistavat ja suojaavat kehoa. Kasvit voivat vilkastuttaa tai hidastaa elimistön aineenvaihduntareaktioita, elvyttää ruoansulatusta, ruuan hyväksikäyttöä ja aineenvaihduntajätteiden poistamista ja erityselinten toimintaa elvyttäen.

Elontolassa käytämme kasvilääkintää esimerkiksi jalkakylpyjen, voiteiden, eteeristen öljyjen, puhdistussaunan, vihtojen ja yrttihauteiden muodossa. Tarkoituksena on tällöin yleensä kipujen lievitys tai ennaltaehkäisy, puhdistautuminen tai virkistyminen. Elimistön puhdistuminen auttaa koko kehoa toimimaan paremmin, piristää mielialaa ja auttaa tuntemaan itsensä virkeäksi ja elinvoimaiseksi. Emme hoida yrteillä sairauksia, mutta saatamme vinkata mikä horta omalta kotipihalta voisi sopia esimerkiksi keittopataan tai kuivattavaksi teeaineeksi pitämään yllä tasapainoista terveyttä.

Huomioimme tarkasti myös mahdolliset kasvilääkinnän käytön esteet elimistön tilan, sairauden tai lääkityksen johdosta!

Eteeriset öljyt

Eteeristen öljyjen käyttö on aromaterapeuttista hoitoa, joka perustuu kasvien aitojen hahtuvien eli eteeristen öljyjen käyttöön hierontaöljyissä, kylvyissä, saunassa, höyryhengityksessä ja tuoksulampuissa. Eteerisiä öljyjä on käytetty jo vuosisatojen ajan ympäri maailmaa, myös Suomessa, jossa ne niiden tunnetuimpia käyttömenetelmiä ovat olleet erilaiset mikstuurat ja linimentit.

Elontolassa voit valita öljyillä tehtäviin hierontoihin / hoitoihin mukaan myös sinulle parhaaksi katsomamme eteerisen öljyn tai niiden seoksen. Voit valita öljyn myös jalka - ja käsikylpyihin sekä saunaan.

Hierottaessa laimennetut eteeriset öljyt imeytyvät ihon ja hengitysteiden kautta elimistöön, jossa ne vaikuttavat esimerkiksi virkistävästi, rauhoittavasti, lämmittävästi, viilentävästi tai desinfioivasti ja antibakteerisesti. Hajuaistin välityksellä eteeriset öljyt vaikuttavat mielialaan esimerkiksi laukaisemalla jännittyneisyyttä.

Mikäli kärsit tuoksuyliherkkyydestä tai sinulla on herkästi reagoiva iho, olet raskaana, tai imetät, olethan ensin yhteydessä hoitolaan, niin suunnitellaan yhdessä, kuinka voimme palvella!